Stage en praktijk

Studenten van de HU doen werkervaring op tijdens stages, afstudeerprojecten en praktijkopdrachten. Zoekt u als bedrijf of instelling een stagiair of een afstudeerder? Heeft u een probleem of onderzoeksvraag die u graag aan studenten wil voorleggen? Of heeft u een praktijkopdracht die u door één of meerdere studenten wil laten uitvoeren? Neem dan contact op met één van onze praktijk- en stagebureaus.

Hogeschool Utrecht heeft geen centraal stage- of praktijkbureau. Alle opleidingen regelen dit zelf met het werkveld of bedrijfsleven.

Stage of afstudeeropdracht aanbieden

Aanvraagformulier stage

 

Middels het aanvraagformulier legt u uw aanvraag voor een stagiair of afstudeerder van Hogeschool Utrecht bij desbetreffend stage- of praktijkbureau neer.

In het overzicht van opleidingen kunt u zien welke opleiding of welk thema naar uw mening het meest aansluit bij de inhoud van de door u aangeboden stage. U kunt ook direct contact opnemen met een van de praktijk- en stagebureaus

  

Praktijkopdracht aanbieden

Middels bovenstaand aanvraagformulier kunt u bij ons ook een praktijkopdracht aanbieden. Praktijkopdrachten worden vaak uitgevoerd binnen het reguliere onderwijsprogramma van een opleiding. 

Mooie voorbeelden van hoe praktijkopdrachten zijn ingebed in het onderwijsprogramma zijn:

  • Adviesbureau Scompany (onderdeel van opleiding Communicatiemanagement)
  • Projectbureau NieuweDingenDoen (onderdeel van opleidingen Digitale Communicatie en Communication and Media Design)
  • Communicatiebureau Het bureaU (onderdeel van opleiding Bedrijfscommunicatie) 
  • Quest projecten (onderdeel van de opleidingen Electrotechniek, Werktuigbouwkunde en Technische bedrijfskunde)

Voor studenten en medewerkers van de HU

Ook studenten die een stageplaats of afstudeerplaats gevonden hebben en deze willen aanbieden aan de HU ter goedkeuring kunnen een aanvraag indienen. Medewerkers van de HU kunnen het formulier ook gebruiken om dit voor een bedrijf in te vullen waarvan zij vernomen hebben dat ze interesse hebben in studenten van Hogeschool Utrecht.

 

 


Bewaren