De Master spreekt... privacywet 2018 (AVG) (dit evenement is geweest)

29-09-2017

Op vrijdag 29 september 2017 organiseert Hogeschool Utrecht van 14.30 tot 17.00 uur 'De Master spreekt.... privacywet 2018 (AVG)' op onze locatie aan de Koningsbergerstraat 9 in Utrecht.

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in alle EU-lidstaten van toepassing. Alle organisaties in de publieke en private sector worden geacht om vanaf die datum hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming te brengen. De AVG kent een hoop nieuwe verplichtingen, waaronder de aanstelling van een functionaris gegevensbescherming, documentatieplicht, het uitvoeren van Privacy Impact Assessments en het toepassen van Privacy by Design en Privacy by Default. Wat houdt dit volgens de wetgever precies in? Welke concrete aanknopingspunten biedt de huidige en toekomstige wetgeving?

Nadat Natascha van Duuren vanuit een juridisch perspectief kort is ingegaan op de nieuwe verplichtingen die voortvloeien uit de AVG, zal Richard Claassen vanuit de praktijk en vanuit zijn jarenlange ervaring vertellen hoe een gestructureerde Privacy by Design methode gaat helpen om een organisatie met een complex ecosysteem, aantoonbaar privacy-vriendelijk en -compliant te maken.

Sprekers

Natascha van Duuren

Natascha van Duuren

Natascha van Duuren werkt sinds 1998 als advocaat bij De Clercq en voltooide sindsdien de postdoctorale opleiding Informaticarecht (Grotius Academie) en de specialisatieopleiding Privacy en Persoonsgegevens aan de TILT (Tilburg Institute for Law, Technology and Society). Natascha adviseert nationale en internationale cliënten over kwesties met betrekking tot IT en privacy. Daarnaast is zij docent aan de HAN bij de Leergang Functionaris voor de Gegevensbescherming en gastdocent in het Executing Program in Digital Auditing aan de VU. Tevens is zij voorzitter van de Special Interest Group IT-Recht van het KNVI.

Richard Claassens

Richard Claassens

Richard Claassens was 2 jaar lead architect voor het programma Privacy bij SNS Bank NV en tien jaar applicatiearchitect voor klantgerichte processen en systemen van de bank op het gebied van innovatie, databasemarketing en compliance. Daarvoor was hij 10 jaar bij een groot aantal private en publieke organisaties als IT Architect actief, veelal bij de start van projecten. Zijn postdoctorale opleiding tot Master of Information Management opleiding (MIM) gaf hem expertise ten aanzien van organisatorische processen in relatie tot informatieverwerking.
 

Key takeaways

  • Wat houdt de AVG in en welke concrete verplichtingen brengt dit met zich mee voor organisaties?
  • Welke maatregelen moeten er genomen worden vóór 25 mei 2018?
  • Hoe kunt u een gestructureerde Privacy by Design methode kunt ontwikkelen?

Praktische informatie

Sprekers: Natascha van Duuren en Richard Claassens
Datum:  vrijdag 29 september 2017
Ontvangst:  14.30 uur met koffie en thee
Event start: “De master spreekt” om 15.00 uur
Borrel: Vanaf 17.00 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Entree: Kosteloos
Aanmelden: Aanmelden is helaas niet meer mogelijk