Stage en praktijk

Heeft uw organisatie een onderzoeksvraag die u graag aan een student wilt voorleggen? Of zoekt u een stagiair of afstudeerder? Studenten van de HU doen werkervaring op tijdens stages, afstudeerprojecten en praktijkopdrachten. In onze vacaturebank kunnen studenten zelf op zoek naar een opdracht die bij hen past.

Op deze pagina kunt u een praktijkopdracht, stage of afstudeerproject voor de vacaturebank aanbieden. Via een pilot bij een aantal opleidingen werken we aan verbetering van onze dienstverlening, vandaar dat u hieronder twee opties aantreft.

Optie 1: voor Communicatie & Media, tweedegraads lerarenopleidingen en Information & Communication Technology

Praktijkopdracht, stage of afstudeerproject voor een opleiding binnen:

  • Communicatie & Media
  • Tweedegraads lerarenopleiding
  • Information & Communication Technology (ICT)

kunt u aanbieden via OnStage4Business
Hoe u dat kunt doen, kunt u lezen in de handleiding.

Privacyverklaring OnStage4Business

Optie 2: voor overige opleidingen

Praktijkopdracht, stage of afstudeerproject binnen een van de andere opleidingen kunt u via het onderstaande formulier aanbieden:

Aanbieden via formulier

Bij welk opleiding past mijn opdracht?

Bij het aanbieden van uw stage-of onderzoeksopdracht, vragen we u om aan te geven voor welke opleiding uw opdracht geschikt is. Twijfelt u over welke opleiding het beste bij uw opdracht aansluit? Op deze pagina vindt u de de informatie per praktijkbureau.

Wat gebeurt er met de opdracht die ik heb aangeboden?

Nadat u uw opdracht heeft aangeboden via deze site, scant het praktijkbureau uw opdracht op volledigheid. Indien deze niet volledig is, neemt het praktijkbureau contact met u op. Is uw aanvraag volledig, dan wordt uw aanbieding opgenomen in de vacaturebank. Hier zoeken studenten zelf naar een passende opdracht. Studenten nemen zelf rechtstreeks contact met u op. De student moet een stage- of afstudeervoorstel indienen bij zijn begeleider, waarna het bedrijft en daarmee stageplek of opdracht al dan niet wordt goedgekeurd. Zie voor een gedetailleerd overzicht de customer journey.

Inspiratie

Mooie voorbeelden van hoe praktijkopdrachten zijn ingebed in het onderwijsprogramma zijn:

  • Adviesbureau Scompany (onderdeel van opleiding Communicatiemanagement)
  • Projectbureau NieuweDingenDoen (onderdeel van opleidingen Digitale Communicatie en Communication and Media Design)
  • Quest projecten (onderdeel van de opleidingen Electrotechniek, Werktuigbouwkunde en Technische bedrijfskunde)

Heeft u nog vragen?

Heeft u een opdracht die op basis van bovenstaande informatie niet lijkt te passen? Of zijn er andere zaken onduidelijk? Neem dan contact op met een van de praktijkbureaus.