Stage en praktijk

Heeft uw organisatie een onderzoeksvraag die u graag aan een student wilt voorleggen? Of zoekt u een stagiair of afstudeerder? Studenten van de HU doen werkervaring op tijdens stages, afstudeerprojecten en praktijkopdrachten. In onze vacaturebank kunnen studenten zelf op zoek naar een opdracht die bij hen past.

Op deze pagina kunt u een praktijkopdracht, stage of afstudeerproject voor de vacaturebank aanbieden. Via een pilot bij een aantal opleidingen werken we aan verbetering van onze dienstverlening, vandaar dat u hieronder twee opties aantreft.

Optie 1: voor Communicatie & Media en tweedegraads lerarenopleidingen

Praktijkopdracht, stage of afstudeerproject voor een opleiding binnen Communicatie & Media of voor een tweedegraads lerarenopleiding kunt u aanbieden via OnStage4Business:

Aanbieden via OnStage4Business

Privacyverklaring OnStage4Business

Optie 2: voor overige opleidingen

Praktijkopdracht, stage of afstudeerproject binnen een van de andere opleidingen kunt u via het onderstaande formulier aanbieden:

Aanbieden via formulier

Bij welk opleiding past mijn opdracht?

Bij het aanbieden van uw stage-of onderzoeksopdracht, vragen we u om aan te geven voor welk opleiding uw opdracht geschikt is. Twijfelt u over welk opleiding het beste bij uw opdracht aansluit? In dit document vindt u meer informatie over onze opleidingen en de bijhorende domeinen.

Wat gebeurt er met de opdracht die ik heb aangeboden?

Nadat u uw opdracht heeft aangeboden via deze site, scant het praktijkbureau uw opdracht op volledigheid. Indien deze niet volledig is, neemt het praktijkbureau contact met u op. Is uw aanvraag volledig, dan wordt uw aanbieding opgenomen in de vacaturebank. Hier zoeken studenten zelf naar een passende opdracht. Studenten nemen zelf rechtstreeks contact met u op. De student moet een stage- of afstudeervoorstel indienen bij zijn begeleider, waarna het bedrijft en daarmee stageplek of opdracht al dan niet wordt goedgekeurd. Zie voor een gedetailleerd overzicht de customer journey.

Inspiratie

Mooie voorbeelden van hoe praktijkopdrachten zijn ingebed in het onderwijsprogramma zijn:

  • Adviesbureau Scompany (onderdeel van opleiding Communicatiemanagement)
  • Projectbureau NieuweDingenDoen (onderdeel van opleidingen Digitale Communicatie en Communication and Media Design)
  • Quest projecten (onderdeel van de opleidingen Electrotechniek, Werktuigbouwkunde en Technische bedrijfskunde)

Heeft u nog vragen?

Heeft u een opdracht die op basis van bovenstaande informatie niet lijkt te passen? Of zijn er andere zaken onduidelijk? Neem dan contact op met een van de praktijkbureau’s.