• HUgenotenprijzen voor HU-pioniers

24-08-2017

Tijdens de jaaropening 2017 heeft Hogeschool Utrecht de HUgenotenprijs uitgereikt aan docent John Driedonks, alumna Leonie van der Schans en de studenten van het project Selficient. Harm Drost ontving het ereteken voor bijzondere verdienste. De HUgenotenprijs is voor mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool.

• Student: bestaande flats kunnen energieneutraal gemaakt worden

17-08-2017

‘Oude’ flats met meer dan vijf woonlagen lenen zich om volledig energieneutraal gemaakt te worden. Dat concludeert Thijs Barkmeijer uit zijn afstudeeronderzoek. Barkmeijer is onlangs afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Utrecht.

• SAUNAC logo

SAUNAC helpt steden in Azië te verduurzamen

18-05-2017

Onlangs is het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) van start gegaan tijdens een conferentie in Hanoi, Vietnam. Het project is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden.

• HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin

16-03-2017

Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.

• medische 3D printkop

Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'

09-03-2017

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een 3D medical printer, een apparaat dat organen moet gaan printen. Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) droegen een steentje bij en ontwierpen een printkop.